DIFFO TRAINING OSA 3. KEIKKALASKURI

Diffo Trainingin kolmannessa osiossa otetaan käsittelyyn paljon käytetty Keikkalaskuri. Keikkalaskurin perusideana on olla helppo tapa tarkistaa uuden tai olemassa olevan reitin/keikan kannattavuus ja hinnoittelu. Osa Diffon käyttäjistä käyttääkin keikkalaskuria apunaan antaessaan hintaa keikalle, vaikka esimerkiksi jo puhelimessa.

Keikkalaskuriin pääsee joko Laskelmat näkymältä valitsemalla minkä laskelman hintoja halutaan tutkia tai suoraan valitun laskelman tuloksista.

Keikkalaskuri käyttää laskennassa valitun laskelman kombinaatiokustannuksia. Syötä ensin keikalle suunnitellut tunnit ja kilometrit. Anna sen jälkeen arvot Yksikkö ja Kappalemäärä kenttään. Yksikkö kentän arvoon voi syöttää mitä tahansa mille halutaan saada hinta. Tämän jälkeen laskuri antaa sinulle omakustannushinnan per kuljetettava yksikkö (esim. €/tonni tai €/lavapaikka).

 

Tavoitekate kentän arvoa muuttamalla, laskuri antaa hinnan per yksikkö syötetyn prosentuaalisen arvon mukaisesti. Samalla alapuolella olevaan Tulos näkymään päivittyy keikan Liikevaihto ja Kate (€)

Olemassa olevan keikan tai reitin hinnoittelua ja kannattavuutta voit tutkia asettamalla Tavoitekate kentän arvon nollaksi (0) ja syöttämällä Tavoitehinta kenttään nyt saamasi hinnan. Alapuolella olevaan tulosnäkymään päivittyy tiedot Liikevaihdon ja Katteen osalta.

Mikäli kyseessä on vakioreitti, voit syöttää koko vuonna ajettavien keikkojen määrän saadaksesi arvion ajetuista suoritteista, liikevaihdosta ja katteesta vuositasolla. Lisäksi voit verrata saamiasi tuloksia alkuperäiselle laskelmalle annettuihin arvoihin ja päivittää ne tarvittaessa.