Diffo Training osa 1. Polttoaineiden hinnan muutokset

Polttoaineiden hinnan muutokset kuljetusalalla ovat melko tavanomaisia. Tällä hetkellä polttoaineiden korkea hinta tuo haasteita kuljetusalan kannattavuuteen ja kustannusten hallintaan. Nyt onkin hyvä aika käydä lyhyellä esimerkillä läpi, kuinka Diffossa tutkitaan niiden hintojen vaikutukset kalustosi kannattavuuteen ja kustannuksiin.

Hinnan muutoksen vaikutusta yksittäisen ajoneuvon lukuihin pystytään helposti tutkimaan laskelmista löytyvän kopiointi ominaisuuden avulla. Kun kopioit olemassa olevan laskelman, voit tehdä siihen haluamiasi muokkauksia ilman, että se vaikuttaa jo esimerkiksi tehtävissä käytössä olevaan ajoneuvoon.

Tässä tapauksessa halutaan tutkia polttoaineen hinnan nousua. Avataan kopioidusta laskelmasta Kaluston tiedot sivu ja klikataan Oletusarvot auki. Oletusarvoista muokataan polttoaineen kentän arvoa haluttuun lukuun. Tämän jälkeen painetaan sinistä takaisin nappia tietojen tallentamiseksi.

Polttoaineen hinnankorotus on tallentunut laskelmalle ja voidaan siirtyä laskelman tuloksiin, jossa nähdään vaikutus kaluston kannattavuuteen ja kustannuksiin. Vertailemalla alkuperäisen laskelman tuloksia kopioituun, nähdään hyvin kuinka suuri vaikutus polttoaineen hinnan muutoksella voi olla kaluston kustannusrakenteeseen ja kannattavuuteen. Helppo tapa vertailla laskelmia keskenään on avata Diffo auki myös toiselle välilehdelle.

HUOM. Polttoaineiden hinnat pystytään myös päivittämään suoraan Organisaation asetuksista. Suosittelemme kuitenkin käyttämään tätä ominaisuutta polttoaineen todellisen hinnan päivittämiseksi sekä laskelmille, että tehtäville.

Avaa Whatsapp
1
Haluatko tietää lisää?
Hei!
Kuinka voimme olla avuksi?
Avaa alla olevasta napista WhatsApp ja keskustele kanssamme.