Monessa yrityksessä eletään heinäkuussa normaalia hiljaisempaa ajanjaksoa kesälomien takia. Sekä yrityksen oma vakituinen henkilökunta että asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi ansaituilla kesävapailla ja tämä näkyy useimmissa yrityksissä letkeämpänä päivärytminä. Mikäli et ole pyhittänyt heinäkuuta itsellesi lomaksi, kannattaisi tämä kiireettömämpi väli käyttää hyödyksi ja tehdä juuri nyt yrityksen kehittämiseen tähtääviä toimenpiteitä, jotka usein kiireisinä kuukausina jäävät taka-alalle. Suunnittelua voi hyvin tehdä myös laiturilla tai riippumatossa, mikäli läppärin saa otettua mukaan. Uusi ympäristö voi avartaa myös ajatteluakin.

Hyvin mietitty on valmiina syksyyn

Toimitusjohtaja Timo Pernu Diffolta kertoo, että heidän käyttäjilleen Diffo-ohjelmasta on toiminnan suunnittelussa runsaasti hyötyä. ”Sillä voi esimerkiksi testata, että ovatko tuotteiden tai palveluiden rakenteet optimaalisia ja kokeilla, olisiko se jollain toisella tuotantomenetelmällä tai rakenteella kannattavampaa. Myös uusien tuotteiden budjetointi ja ennustaminen helpottuu ohjelman avulla.” Kesällä mietityt ja testatut palvelut tai tuotteet ovat valmiina syksyllä käynnistyvään kaupankäyntiin, kun tarjouspyyntöjä alkaa tulla tai vaihtoehtoisesti asiakkaita virrata ovista sisään. Myös niiden markkinointia voi tehostaa, kun tiedetään, mitä halutaan tehdä ja mitä siihen voitaisiin budjetoida.

Diffon voi ottaa haltuun nopeasti

Mikäli Diffo ei ole vielä käytössä, vinkkaa Pernu, että kesä on todella hyvää aikaa ottaa palvelu haltuun. Kun aikaa on, on helpompi omaksua uusia asioita. Diffon käyttöönottoon järjestetään myös aina perehdytys, jonka jälkeen sen käytössä on jo hyvin sisällä. ”Koulutuksen kesto räätälöidään tarpeen mukaan. Päivän aikana päästään jo hyvin kärryille ja yrittäjä on sen jälkeen valmis itsenäisesti jatkamaan ja suunnittelemaan toimintaansa Diffon avulla.” Myös tilitoimistoilla olisi hyvä aika ottaa Diffo kesällä käyttöön, jolloin se olisi syksyllä jo omaksuttuna ja hyvänä lisänä asiakkaille tarjottaviin palveluihin.

Ei yötöille – Top Financelle Diffo on korvaamaton

Rahoitusyhtiö Top Finance Oy:ssä on käytetty Diffoa nyt kolmisen kuukautta. Hallituksen jäsen Mikael Kylätie kertoo, että Diffo helpottaa myös hänen kesäänsä. ”Kesä on minulle aina henkilökohtaisesti sitä aikaa, kun alan miettiä jo seuraavaa vuotta. Diffo on tässä loistava apu, sillä aina kun minulle tulee mieleen joku idea tai ajatus, voin viedä sen heti Diffoon ja katsoa, että miten se vaikuttaa tulevaisuuteen. Ja tosiaan, tämän voin tehdä vaikka siellä laiturilla.” Vaikka Top Finance Oy on itsessään rahoitusalan yhtiö, on Diffo ollut sille korvaamaton apu. ”Meidän täytyy valmistaa monille eri tahoille erilaisia rahoituslaskelmia koko ajan. Eri tahot tarkoittavat myös sitä, että tarvitaan aina myös erilainen laskelma. Nyt talousjohtajammekin ehtii oikeasti kehitystyöhön, kun kaikki aika ei mene aina uusien ja taas uusien laskelmien tekemiseen.” Hallituksen jäsenenä Kylätie haluaa myös korostaa sitä, miten loistava työkalu Diffo on nimenomaan hallitusta ajatellen. ”Hallitus haluaa monitoroida yrityksen tilannetta ja tulevaisuutta ja siihen tarvitaan ajantasaiset luvut. Kun sähköinen kirjanpito on yhdistetty Diffoon, ovat kaikki luvut aina oikein. Meidän tehtävämme on miettiä, mitä yrityksen tulevaisuus voisi olla ja eri skenaarioita on helppo luoda Diffon avulla. Se on oikeastaan ainoa ratkaisu, jolla työntekijöidemme aika saadaan käytettyä olennaiseen.” Kylätie naurahtaa, että omistajat ja hallituksen jäsenet ovat vielä heitä, jotka tekevät usein nämä öisin, ilman erillistä korvausta. ”Minulle Diffo tarkoittaa siis enemmän vapautta ja vapaa-aikaa. Sen ansiosta voin nauttia kesästäkin enemmän.”
Avaa Whatsapp
1
Haluatko tietää lisää?
Hei!
Kuinka voimme olla avuksi?
Avaa alla olevasta napista WhatsApp ja keskustele kanssamme.